Liiketoiminta

Valitse talvirenkaat huolellisesti: kitkarenkaiden pitää olla pohjoismaiset, nastarenkaiden ei tarvitse rikkoa budjettia

Talvirenkaiden tulee tarjota kuljettajalle pitoa usein ankarissa ja vaikeissa olosuhteissa riippumatta siitä, onko autossa nastarenkaat vai kitkarenkaat. Pehmeämmän kumiseoksen ansiosta molemmat talvirenkaat selviävät myös kovissa pakkasasteissa ja vaikeammissa olosuhteissa, mutta vain siinä tapauksessa, että olet valinnut renkaat, jotka todella sopivat ilmastoomme.

Oikeiden renkaiden valinta ei kuitenkaan tarkoita, että välttämättä pitäisi valita kaikkein kalleimmat talvirenkaat, tai että voisi ajatella, että rengas kuin rengas ja jos jossain on sanottu, että se sopii myös talvirenkaaksi, näin myös on. Löytääksesi nastarenkaat tai kitkarenkaat, jotka voivat palvella sinua todella hyvin, on syytä pitää mielessä pari tärkeää seikkaa.

Jos kitkarenkaat, valitse pohjoismaiset 

Kitkarenkaat ovat usein sellaisten kuljettajien valinta, jotka ajavat pääasiassa kaupungissa tai muilla vakioreiteillä ja tietävät, että he eivät usein joudu tilanteisiin, jossa pitäisi ajaa hoitamattomilla teillä. Samalla kaikki kitkarenkaiden valmistajat eivät kuitenkaan tarjoa Pohjois-Euroopan talveen vaadittavia ominaisuuksia. Jos valitsee kitkarenkaat, on ehdottomasti kiinnitettävä huomiota renkaan laatuun ja suosittava pohjoismaisia kitkarenkaita, jotka tunnistaa renkaan ulkopinnalla olevasta jäisen vuorenhuipun kuvasta.

Monissa Keski- ja Etelä-Euroopan maissa nastarenkaat ovat jopa kiellettyjä, minkä takia talvisin ajetaan kitkarenkailla. Vaikka myös Keski-Euroopan talvirenkaat ovat nimeltään “kitkarenkaat”, niin todellisuudessa nämä (M+S-merkityt) kitkarenkaat ovat meidän talveemme sopimatonta kumiseosta eivätkä pysty tarjoamaan sellaista kitkaa ja ominaisuuksia, joita tarvitaan pidon varmistamiseksi. Täällä ajamiseen sopivat vain pehmeäseoksiset kitkarenkaat, joita tarjoavat pääasiassa pohjoismaiset rengasvalmistajat. Hyvä valinta voisi olla esimerkiksi Pirelli-renkaat.

Pohjoismaisia kitkarenkaita käytetään Euroopassa Virossa, Suomessa, Ruotsissa, Latviassa, Liettuassa ja Euroopan unionin ulkopuolella myös Norjassa ja Venäjällä. Rengas24:n verkkokaupassa olemme ilmoittaneet kitkarenkaiden kohdalla, sopiiko tietty malli myös jäisiin olosuhteisiin – jos tämä merkintä on olemassa, voit olla varma, että se on sopiva valinta.

Vaikka kitkarenkaiden osalta pätee yleensä sääntö, että parasta pitoa tarjoavat pohjoismaiset valmistajat, niin nastarenkaat, jotka sopivat hyvin kuljettajille, jotka ajavat sivuteillä tai silloin, kun teitä ei vielä ole aurattu, muuttavat kaavaa – nastarenkaissa laadukkaita ja suorituskykyisiä talvirenkaita löytyy myös edullisemman ja keskiluokan valmistajien joukosta – ei välttämättä pelkästään premium-valmistajien valikoimasta. Kaikkein tärkeintä molemmissa talvirengastyypeissä on tietysti se, miten ne toimivat todellisissa olosuhteissa.

Tätä varten riippumattomat organisaatiot ja toimittajat järjestävät vuosittain rengasvertailuja, joissa testataan talvirenkaita eri olosuhteissa – kuivilla ja märillä tienpinnoilla, jäällä ja lumessa sekä pakkasella ja lämpimällä säällä. Jos haluat ostaa uudet nastarenkaat tai kitkarenkaat, kannattaa tutustua uusimpiin tuloksiin tai kysyä tarvittaessa neuvoja asiantuntijoilta.

Related Articles

Back to top button